Tegen de wind in kun je niet zeilen…….Ik dacht het wel!!!

T

 

Klaar om te wenden…….Ree.
De boot knalt van links naar rechts. Er wordt aan touwen gesjord. Mensen springen van de ene naar de andere kant. Na al dit tumult raast de onze zeilboot weer over het water.

Veilig weggedoken in de kuip zitten mijn neef, mijn zus en ik. Aan het roer mijn moeder.
Zij was het die het roer om gooide. Keer op keer op keer. Ik hoor haar stem het nog roepen.
Ik weet niet veel van zeilen. Maar heb wel onthouden, en dat vind ik nog steed mooi, dat je tegen de wind in kan varen. Kruisen heet dat. Vaak het roer om gooien, vaak wenden. De routes die je vaart heten rakken. Dus rak voor rak kan je tegen de wind in varen.

Het doet me denken aan wat veel ondernemers nu meemaken. Het zijn voor velen stormachtige tijden waarbij corona de tegenwind is. Recht tegen de wind in varen lijkt nu schier onmogelijk.

Reden dus om met grote regelmaat het roer om te gooien. Dat is niet makkelijk, ik heb het zelf ervaren toen ook bij mij de opdrachten wegvielen. Maar het kan wèl. Wat mij hielp was te weten dat ik met een ploeg werk die mee durft te wenden. Die als het roer om moet, volle bak mee vaart op de nieuwe koers. Met zijn allen niet helemaal zeker hoever we nu komen, merken we dat toch echt vooruit gaan.

In ons geval moest het roer om. Tot voor kort  bouwden we real life experiences zoals deze in een prachtig kasteel om mensen op diep niveau te verbinden. Na het wenden bouwen we ervaringen die je door je scherm heen raken, zoals  RUIMTE OM TE RAKEN. Ook maken we nu digitale escaperoom zoals deze voor Afas.
Het was knetterhard werken, en daardoor nog gaver als we een succes boekten. 

Om me heen zie ik ook steeds meer mooie voorbeelden van mensen die het roer om weten te gooien. 

Wat te denken van een  van een We are Playgrounds gewend aan mooie offline festivals. Zij organiseerde onlangs een online festival met 30.000 bezoekers.

Of de vele online seminars die DENKPRODUCTIES nu organiseert. Waar zij normaal volle zalen trekken met toonaangevende sprekers, organiseren zij nu wekelijks seminars waar duizenden mensen op inloggen.

En een heel tof voorbeeld vind ik hoe Nijmeegs Doornroosje een zitconcert georganiseerd heeft.  Waar zelfs de New York Times  over schreef. 

Afijn, een aantal mooie voorbeelden van volle kracht tegen de wind in zeilen.

Welke voorbeelden ken jij?